Snoribolla Genturnar (Bussemands pigerne) – Dennis Agerblad (FO)

dennis Petruska
delores

ARTIST NAME Dennis Agerblad
TITLE Snoribolla Genturnar (Bussemands pigerne)

WEBSITE dennisagerblad.dk

BIO
Robin Ova Tolfsen født 10. april 1970. Bedre kendt som Dennis Agerblad er en Færøsk filmkunstner, performer og komponist indenfor elektronisk musik, hvor han fik sin debut i 1997 med duo’en maður:glotti. Han er kendt for blandt andet at arbejde med performance grupperne Dunst og Dennis Agerblad Band. Han har lavet en del performances i udlandet. Altid til eget komponeret musik.

Se 20 musik video’er af Dennis Agerblad på YouTube:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL034844929EF37911

DESCRIPTION
Snoribolla Genturnar

Da jeg voksede op på Færøerne var der ingen der talte om bøsser, lebber eller transer. Jeg følte mig lidt som en flygtning da jeg kom til Danmark i 1990. Men i dag går Færøerne jo igennem en stor udvikling på LGBT&Q området (Lesbian, Gay, Bisexual, Transsexual & Queer). Og jeg har nu talt med min første Færøske trans.

Inspireret af alt dette har jeg lavet en 15 min. Færøsk Trash Drag Kunst Film. Gennem humor og surrealisme kan det være lettere at tale om svære emner og nå ind til en ny virkelighed. At ens nabo faktisk er en mand som går i dametøj.

Filmen hedder “Snoribolla Genturnar” (Bussemands Pigerne) Navnet kommer af min teenage trang til at sige farlige ord som Bøsse, Pik, Røvhul. Men offentligt turde jeg ikke sige noget frækkere end Bussemand. Det har siden ændret sig.

Ud over mig selv som selvfølgeligt taler færøsk medvirker ægteparret Nikolai & René Noesgaard Myntman som jeg har optrådt med i gennem mange år. Men de hverken taler eller forstår færøsk. Alt hvad de siger i filmen er sætninger jeg har skrevet ned på papir med lydskrift som de så siger højt når kameraet filmer. Filmen findes med Danske og Engelske undertekster. Men man behøves slet ikke at forstå hvad der bliver sagt. Det er mere måden det bliver sagt på der virker.

Venlig hilsen Dennis Agerblad
og i visse kredse Denice Agerblid